top of page

HIPOPRESSIUS

Duració classe

45 minuts

Sobre la pràctica...


Els hipopressius es basen en el control de la respiració i a través d'ella s'activa la musculatura que estabilitza la zona lumbar i abdominal. Després de diverses respiracions relaxades es fa una última exhalació en la qual s'expulsa tot l'aire dels pulmons mantenint l'apnea i obrint les costelles durant uns deu segons. Aquesta rutina es realitza en diferents postures per a aconseguir optimitzar els beneficis.

Els efectes d'una sessió de 20 minutos són la reducció del perímetre de la cintura, l'augment de la flexibilitat en la columna lumbar i la millora de la capacitat respiratòria i de l'amplitud toràcica, millorant el flux respiratori pel que la pràctica dels hipopressius provoca una sensació general de confort.

Encara que està molt lligat al postpart també és un exercici molt recomanat per als homes ja que per a ells també és important cuidar el sòl pèlvic, l'esquena i la faixa abdominal. De fet, cada vegada són més comuns el problema de pròstata a edats més primerenques, així com els dolors d'esquena.

Professors/res

Cristina Raya

bottom of page