top of page

VINYASA IOGA

Duració classe

60 minuts

Sobre la pràctica...

Vinyasa és una paraula en sànscrit que significa "unió entre moviment i respiració". És una disciplina equilibrada entre l'acció i la quietud: busca la vitalitat a través d'una pràctica dinàmica, intensa i fluida i a poc a poc es va dirigint cap al relaxament i la serenitat.

Passem d'una "assana" (postura) a una altra seguint el ritme de la nostra respiració. La respiració és la que marca el camí i permet concentrar la ment, convertint la pràctica en una "meditació en moviment" i creant una evolució en l'estat del practicant (per exemple canvia la nostra energia en moments en els quals ens sentim angoixats o nerviosos, o augmenta la nostra concentració). A través d'una respiració activa busquem desenvolupar la nostra consciència i una atenció plena. Els beneficis: - En l'àmbit físic: augmenta la nostra força flexibilitat, nodreix tots els sistemes interns (respiratori, endocrí, nerviós, digestiu, ...), millora la nostra postura, la densitat òssia, disminueix el pes corporal i modela el cos, aporta més vitalitat, millora el nostre sistema immunològic, etc. - Augmenta la nostra claredat mental, afavoreix un estat de calma i serenitat, millora el son i el descans, disminueix l'estrès i l'ansietat, millora l'atenció


Que és Vinyasa Ioga: És el fet de fluir dins de la pràctica, com podem anar d'una asana a una altra sentint-nos lliures, vinyasa ioga són les onades del mar dins nostre, observant la respiració que ens dona l'energia per endinsar-nos en aquesta meravellosa experiència que és la VIDA, sentint el prana, l'energia vital, fent aquest recorregut i generant més vida.

Professors/res

Marta Francés - Sílvia González - Noèlia Fernández - Mafer Barreiros

bottom of page